Loading Theme Customizer. Please wait...

Letos jsme se rozhodli zcela změnit tradiční pojetí výstavy a oproti statické výstavě krojů, jsme zvolili „interaktivní“ přístup, kde si návštěvníci mohou spoustu věcí vyzkoušet, naučit se a dozvědět. A navíc jsme se zaměřili i na děti, které si zde mohly vytvořit koníka z Jízdy králů, vytepat šperk, či namalovat krásný ornament.

Expozice byla velmi hojně navštívená a celkový počet 5 327 návštěvníků (z toho 1 587 do 15 let a 3 740 nad 15 let) opět zvýšil povědomí o MiND u nás i v zahraničí. Celkové příjmy byly ve výši 277 700 Kč, výdaje 312 000 Kč. Rozdíl ve výši 34 300 Kč byl hrazen z rozpočtu mikroregionu.

Také jsme pojali konírnu jako místo kultury a umění. Uspořádali jsme letos 2 výstavy místních umělců - umělecký kovář Martin Tomšej a keramička Radka Heringová a v rámci vernisáže se uskutečnila pozoruhodná vystoupení. Jednou to bylo scénické čtení studentů divadelní školy ve Zlíně a při druhé vernisáži to byla jazzová hudba a čtení kyjovské rodačky - historičky prof. Jarmily Bednaříkové. Obě akce se uskutečnily v magickém prostředí barokního brodu, který se nachází hned za konírnou, a obě byli velmi příjemným důvodem pro navštívení konírny při pátečním večeru. Při druhé akci nás velmi mile potěšila nejenom návštěva asi 60-ti lidí, ale také čokoládová fontána od Radky Heringové.